• Welkom bij Pawsome webshop!
  • Verzending op maandag en donderdag*
  • Expres levering mogelijk*
  • Verzending GRATIS vanaf €50*
Home » Hond » Kleding » Meten is Weten

Meten is Weten

Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat jas of shirt voor je hond of kat bestelt, is het belangrijk om het dier goed op te meten. We geven je graag een paar tips hoe je je huisdier het beste kunt opmeten. Gebruik een meetlint om er zeker van te zijn dat je de exacte afmetingen heeft. Je huisdier is het beste op te meten vanuit een staande positie op een stabiele ondergrond.

Halsband

Een halsband is voor honden en katten een essentieel accessoire. Voor een halsband meet je de omtrek van de nek van het dier. Hou er hierbij rekening mee dat de halsband comfortabel moet zitten.

 

Zo bepaal je de juiste maat:

Gebruik een meetlint om de halsomvang van het dier op te meten. Meet de omtrek van de nek of het breedste gedeelte, dichtbij de schouders.

Een halsband moet te allen tijde comfortabel zitten. Plaats tijdens het opmeten van de halsomvang daarom 2 vingers tussen de nek en het meetlint om er zeker van te zijn dat de halsband die je aanschaft niet te klein zal zijn.

Tuig, harnas en autogordel

Het is belangrijk dat een autogordel, harnas of tuig een veilig en aangenaam kledingstuk is voor je huisdier. Het dier moet nog voldoende bewegingsvrijheid hebben bij het dragen van het kledingstuk. Bij het aanschaffen van een tuig, harnas of autogordel dien je de hals- en borstomvang van uw huisdier op te meten.

 

Halsomvang

 

Zo bepaal je de juiste maat:

Een tuig of harnas hangt voor de veiligheid van het dier op een lagere positie in de hals dan een halsband. Plaats het meetlint daarom bovenaan het borstbeen en laat het langs de schouderbladen omhoog lopen om een goede pasvorm op te meten.Borstomvang

Zo bepaal je de juiste maat:

Voor het opmeten van de omvang van de borstkas is het belangrijk dat u het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders.

Voor een optimale pasvorm dien je voldoende speling op het meetlint te houden. Plaats tijdens het opmeten van de borstomvangomvang daarom 2 vingers tussen de borst en het meetlint om er zeker van te zijn dat het tuig of harnas dat je aanschaft niet te klein is.

 

Jassen en beschermende shirts

Bij het aanschaffen van een kledingstuk dat een groot deel van de huid/vacht van het dier bedekt, is het van belang dat de kleding als een tweede huid aanvoelt. Uw huisdier moet nog voldoende bewegingsvrijheid hebben bij het dragen van het kledingstuk. Bij het selecteren van de juiste maat dien je ook rekening te houden met de mogelijke rekbaarheid van de stof. Bij het aanschaffen van een jas of beschermend shirt kan je het beste zowel de ruglengte als de borstomvang van je huisdier opmeten.

 

Ruglengte

Zo bepaalt je de juiste maat:

De ruglengte is de afstand van de nek tot de staartaanzet. Om dit gedeelte op te meten, plaatst je het begin van het meetlint in de nek en laat je deze vervolgens tot het gedeelte waar de staart aan het lichaam vastzit lopen.Borstomvang

Zo bepaalt je de juiste maat:
Voor het opmeten van de omvang van de borstkas is het belangrijk dat je het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders.
HondenschoenEN

Wanneer de hond last heeft van een gevoelige poot kan een hondenschoen uitkomst bieden. Daarnaast bieden de schoenen bescherming tegen diverse weersomstandigheden. Bij het aanschaffen van een hondenschoen kan je het beste zowel de lengte- als de breedte van de poten opmeten.

 

Zo bepaalt je de juiste maat:

Plaats een wit papier onder één van de voor- of achterpoten (afhankelijk voor welke poot je de schoen wilt aanschaffen). Het is belangrijk dat de hond stabiel staat. Het kan zijn dat de afmetingen van voor- en achterpoten verschillen.

Omlijn de omtrek van de poot of trek 2 strepen op het papier ten hoogte van de voor- en achterkant van de poot. Aan de hand de tekening op papier kan je eenvoudig de exacte lengte- en breedtemaat van de poot opmeten.

 

Muilkorf

Als je een muilkorf nodig hebt voor je hond is het belangrijk dat je weet hoe je de juiste maat moet bepalen voor je hond.

Zo bepaal je de juiste maat:

  • Meten van de omtrek van de neus: Meet de omtrek van de snuit bij het breedste gedeelte, net onder de ogen
  • Meten van de lengte van de neus: Meet de afstand van de punt van de neus tot de basis van de neus, net onder de ogen. Dit punt wordt ook wel de ‘stop van de neus’ genoemd. Deze afstand meet u dus aan de bovenzijde van de neus.

 

Indien je twijfelt over de exacte maat van een accessoire of kledingstuk en advies wilt inwinnen, kan je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice.