• Welkom bij Pawsome webshop!
  • Verzending op maandag en donderdag*
  • Expres levering mogelijk*
  • Verzending GRATIS vanaf €50*
Home » Hond » Voeding » Droogvoer » Burgess, De Britse Huisdierexpert

Burgess, De Britse Huisdierexpert

Burgess Sensitive

Burgess Sensitive is geweldig voor alle honden, maar is met name geschikt voor diegenen met een gevoelig spijsverteringssysteem omdat de recepten vrij zijn van de gebruikelijke ingrediënten die de maag van uw huisdier kunnen verstoren. De recepten bevatten alleen eenvoudige, hoogwaardige ingrediënten zoals lekker Brits Turkije, Schotse Zalm en Brits Lam.

De huishond evolueerde zeer nauw met de mens en daarom is het niet verwonderlijk dat hun voedingsbehoeften in veel opzichten op die van ons lijken. Net als wij zijn ze alleseters, wat betekent dat ze een breed spectrum aan voedsel kunnen eten, waaronder vlees, vis, eieren, groenten, granen, peulvruchten en bepaalde soorten fruit. (sommige voedingsmiddelen zijn niet geschikt voor honden. Zie de sectie om te vermijden voedingsmiddelen).

Honden kunnen vegetariërs zijn

Honden kunnen heel gelukkig zijn met een vegetarisch dieet, mits het correct in balans is en wordt aangevuld met de juiste vitamines en mineralen. Dit komt omdat bepaalde essentiële vetzuren die ze normaal zouden krijgen van dierlijke en visproducten niet in hun lichaam kunnen worden vervaardigd uit andere voedingsstoffen. Maar over het algemeen moet een gezond voedingspatroon vlees of vis van goede kwaliteit bevatten, aangevuld met plantaardige eiwitten zoals soja, granen of erwten.

Visolie is goed voor de huid- en vachtconditie van uw hond

Honden kunnen zowel verzadigde als onverzadigde vetten verdragen en beide moeten aanwezig zijn in het dieet van uw hond. Kleine hoeveelheden visolie met veel onverzadigde vetzuren zijn gunstig voor de conditie van huid en vacht. Probeer Burgess Sensitive voor een gezonde huid en een glanzende vacht voor uw hond.

Honden kunnen veel vet verdragen

In tegenstelling tot hun eigenaren kunnen honden een redelijke hoeveelheid vet in het dieet verteren en lijken ze de gezondheidsproblemen die dit bij mensen zou veroorzaken niet te ervaren. Overmatige hoeveelheden vet kunnen pancreatitis veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid vet in het voer van uw hond. Het eten van grote hoeveelheden energierijk voedsel, tenzij veel bewegen, kan zowel bij hond als bij eigenaar zwaarlijvigheid veroorzaken. Het is belangrijk om uw hond in een magere toestand te houden en er zijn lichte of energiezuinige diëten beschikbaar, zoals Burgess Sensitive Senior 

Honden hebben vitamines en mineralen nodig

Honden hebben een zorgvuldige balans van verschillende vitamines en mineralen nodig en hebben voedsel nodig dat supplementen met zink en koper bevat. Een compleet dieet, zoals Supadog of Burgess Sensitive, bevat de nodige vitamines, mineralen en aminozuren in hun juiste verhouding, hetzij afgeleid van de grondstoffen zelf of van een toegevoegd supplement. Goede producten, zoals Supadog of Burgess Sensitive, gebruiken beschermde vitamines om te voorkomen dat ze door verwerking worden afgebroken. Uw hond moet alles halen wat hij nodig heeft uit het voedsel dat hij eet, het is niet nodig om uw hond extra vitamines of mineralen te geven en te veel doseringen vitamines kunnen schadelijk zijn.

Een beetje vezels is goed voor je hond

Uw hond zal ook profiteren van wat vezels in zijn dieet. Hoewel de ziekten waarvoor vezels blijkbaar de mens beschermen, over het algemeen niet worden erkend als ernstige problemen bij honden, helpt de opname van vezels in het dieet de doorvoer van voedsel door de darm en heeft een positieve invloed op darmbacteriën en welzijn. Suikerbieten, erwtenvezels, witlof en volkoren granen zijn allemaal opgenomen in hondenvoer om verschillende soorten en melanges te bieden. Veel fabrikanten bevatten ook fructo-oligosachariden (prebiotisch) om de darmgezondheid te bevorderen en een gezond evenwicht van 'goede bacteriën' te handhaven.

Honden hebben veel water nodig

Uw hond heeft ook de hele dag door een voorraad schoon water nodig. Kommen moeten schoon worden gehouden, dagelijks worden gewassen en regelmatig worden bijgevuld zodat uw hond ad lib kan drinken. Dit is vooral belangrijk bij warm weer of bij het voeren van droog voedsel.

Het is belangrijk om het juiste uitgebalanceerde dieet voor uw hond te vinden

Bekijk ons ​​assortiment om u te helpen het juiste voer voor uw huisdier te vinden. Als alternatief kunt u onze gratis klantenservice bellen op 0800 413 969 tussen 09.00 en 17.00 uur, waar ons toegewijde team van huisdierexperts u zal helpen de juiste keuze te maken.

Te Vermijden Voedingsmiddelen.
De lijst bevat veel gebruikelijke huishoudelijke voedingsmiddelen, maar is zeker niet volledig.

Alcoholische dranken

Kan intoxicatie, coma en de dood veroorzaken.

Chocolade, koffie, thee en andere cafeïne

Bevat cafeïne, theobromine of theofylline, die giftig kunnen zijn en het hart en zenuwstelsel kunnen beïnvloeden.

Vet garnituur

Kan pancreatitis veroorzaken.

Pitten van perziken en pruimen

Kan obstructie van het spijsverteringskanaal veroorzaken.

Druiven en Rozijnen

Bevat een onbekend toxine, dat de nieren kan beschadigen.

Grote hoeveelheden lever

Kan vitamine A-toxiciteit veroorzaken, die spieren en botten beïnvloedt.

Macadamia noten

Bevat een onbekend toxine, dat de spijsvertering en het zenuwstelsel en de spieren kan beïnvloeden.

Melk en andere zuivelproducten

Sommige volwassen honden hebben onvoldoende hoeveelheden van het enzym lactase, dat de lactose in melk afbreekt. Dit kan diarree veroorzaken. Lactosevrije melkproducten zijn beschikbaar voor katten.

Beschimmeld of bedorven voedsel

Kan meerdere gifstoffen bevatten die braken en diarree veroorzaken en kan ook andere organen aantasten.

Champignons

Kan gifstoffen bevatten, die meerdere systemen in het lichaam kunnen beïnvloeden, shock kunnen veroorzaken en de dood tot gevolg kunnen hebben.

Uien en knoflook (rauw, gekookt of poeder)

Bevat sulfoxiden en disulfiden, die rode bloedcellen kunnen beschadigen en bloedarmoede kunnen veroorzaken. Katten zijn gevoeliger dan honden. Knoflook is minder giftig dan uien.

Aardappel-, rabarber- en tomatenbladeren; aardappel- en tomatenstengels

Bevat oxalaten, die de spijsvertering, het zenuwstelsel en de urinewegen kunnen beïnvloeden. Dit is meer een probleem bij vee.

Rauwe eieren

Bevat een enzym genaamd avidine, dat de absorptie van biotine (een B-vitamine) vermindert. Dit kan leiden tot huid- en haarvachtproblemen. Rauwe eieren kunnen ook Salmonella bevatten.

Rauwe vis

Kan een tekort aan thiamine (vitamine B) veroorzaken, wat leidt tot verlies van eetlust, toevallen en in ernstige gevallen tot de dood. Komt vaker voor als rauwe vis regelmatig wordt gevoerd.

Overmatig zout

Als het in grote hoeveelheden wordt gegeten, kan dit leiden tot onbalans in de elektrolyten.

Suikerig eten

Kan leiden tot obesitas, tandproblemen en mogelijk diabetes mellitus.

Tafelresten (in grote hoeveelheden)

Tafelresten zijn niet uitgebalanceerd qua voedingswaarde en kunnen bij overmatig eten leiden tot obesitas. Vet moet uit vlees worden gesneden; botten mogen niet worden gevoed.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.