• Welkom bij Pawsome webshop!
  • Verzending op maandag en donderdag*
  • Expres levering mogelijk*
  • Verzending GRATIS vanaf €50*
Home » Hond » Voeding » Hypoallergeen » Hypoallergeen

Hypoallergeen

Wat betekent hypoallergeen hondenvoer?

De term hypoallergeen wordt bij hondenvoer niet altijd op dezelfde manier gebruikt. Er zijn drie definities:

  1. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken waarbij alle eiwitten gehydroliseerd zijn.
  2. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken die de kans op een allergische reactie aanzienlijk verminderen omdat ze maar één eiwitbron gebruiken en maar één zetmeelbron.
  3. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken die alleen eiwitten bevatten van dieren waar minder dan 2% van de honden allergisch voor zijn.

1. Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten

De term ‘gehydroliseerde eiwitten’ wil zeggen dat de eiwitten in stukjes zijn geknipt, zodat er geen allergische reactie kan optreden. De meningen verschillen nogal over de vraag of hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten slecht zijn voor de gezondheid. Op zich kan je beter hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten geven dan hondenvoer waarin een eiwit is verwerkt, waar je hond een allergische reactie op geeft.

Het allerbeste is om uit te zoeken voor welke specifieke eiwit jouw hond allergisch is.

Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten zijn alleen maar nodig als je hond een allergische reactie geeft op àlle eiwitten. En dit komt nagenoeg niet voor (wel eens, maar bijna nooit).

2. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken met maar één dierlijke eiwitbron

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe. Lees alles over een voedselallergie in het artikel ‘Een voedselallergie bij honden’. Helaas zijn dit de meest voorkomende ingrediënten in veel soorten hondenbrokken. Hierom zijn er hondenbrokken ontwikkeld die bestaan uit één enkele eiwit bron: de hypoallergene hondenbrokken. We noemen dit ook wel ‘mono proteïne’. Als je namelijk met behulp van een eliminatiedieet hebt vastgesteld, voor welk eiwit jouw hond allergisch is, dan kan je met een rustig hart hypoallergeen hondenvoer geven, die bestaat uit ingrediënten één dierlijke eiwitbron. Je kan ook deze mono proteïne hypoallergene hondenbrokken gebruiken om uit te zoeken voor welk eiwit jouw hond nu eigenlijk allergisch is. Lees hoe je dit doet in de blog: ‘Het eliminatiedieet voor de hond ‘ 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe.

3. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken waar minder dan 2% van de honden allergisch voor zijn.

Ook dit valt onder de noemer hypoallergeen hondenvoer. Veel vlees (en graansoorten) soorten vallen dan af, maar wees gerust er blijft nog heel veel over. Minder dan 2% van de honden zijn allergisch voor onder meer eend, zalm, haring, hert, wild zwijn, kangaroe en insecten. Keus genoeg dus!

Het eliminatie dieet

Hoe stel je nu vast voor welke allergeen jouw hond allergisch is? Dat doe je met behulp van het eliminatie dieet voor honden. Lees hier meer over in het artikel ‘Elimininatie dieet voor jouw hond’.

Singles

Wij verkopen Acana Singles in vier smaken: Pacific Pilchard, Yorkshire Pork , Singles Free Run Duck en Grass-Fed Lamb. De ervaringen van klanten met deze hypoallergene hondenbrokken zijn positief. Dit komt omdat dit hondenvoer van Acana een vleesgehalte heeft van 50%, waardoor het makkelijk verteerbaar is voor de hond. Bovendien wordt 1/3e deel van het vlees vers verwerkt. Daarnaast wordt de ‘WholePrey’ verwerkt, dat wil zeggen het vlees, de (gezonde) organen en het krakbeen. Dit levert 31% hoogwaardige en makkelijk te verteren eiwitten op.

Het hypoallergene hondenvoer van Acana Singles bevat geen tarwe, rijst of andere vulmiddelen, maar slechts laag-glycemisch groente en fruit dat makkelijk te verteren is en lang een verzadigd gevoel geeft. En het allerbelangrijkst: jouw hond krijgt met deze hypoallergene hondenbrokken alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen voor een lang en gezond leven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.