• Welkom bij Pawsome webshop!
 • Verzending op maandag en donderdag*
 • Expres levering mogelijk*
 • Verzending GRATIS vanaf €50*
Home » Kat » Voeding » Biofood Kat en Hond

Biofood Kat en Hond

BIOFOOD geëxtrudeerde (krokante) voeding

Dit is een smaakvolle krokante brok, Nederlandse topkwaliteit, met natuurlijke hoogwaardige en streng geselecteerde dierlijke- en plantaardige grondstoffen, hoge acceptatie en verteerbaarheid, lage bereidingstemperatuur waardoor voedingstoffen beter bewaard blijven, met gebruik van puur vlees/vis-zalmolie-kruiden als basis, tarwe- en graanvrij*, ondersteunt huid, vacht, gebit en vertering, met smaakvolle en gezonde vetnacoating en voor alle katten -en hondenrassen.

Voeding

BIOFOOD geëxtrudeerde (krokante) voeding is een smaakvolle krokante brok, Nederlandse topkwaliteit, met natuurlijke hoogwaardige en streng geselecteerde dierlijke- en plantaardige grondstoffen, hoge acceptatie en verteerbaarheid, lage bereidingstemperatuur waardoor voedingstoffen beter bewaard blijven, met gebruik van puur vlees/vis-zalmolie-kruiden als basis, tarwe- en graanvrij*, ondersteunt huid, vacht, gebit en vertering, met smaakvolle en gezonde vetnacoating en voor alle katten -en hondenrassen.

Informatie

Voor een goede gezondheid van uw kat en hond en een optimale vertering, zijn uitgebalanceerde natuurlijke grondstoffen in de voeding noodzakelijk. Uitgebalanceerde voeding is van levensbelang en heeft rechtstreeks invloed op de conditie van de huid, vacht, tanden, botten en op alle inwendige organen van uw kat en hond. Daarom bevat BIOFOOD katten -en hondenvoeding de optimale dagelijkse hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een goede gezondheid van uw kat en hond.

Bij elke voeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. BIOFOOD katten -en hondenvoeding is opgebouwd uit natuurzuivere, hoogwaardige dierlijke- en plantaardige grondstoffen.

BIOFOOD Diervoeding BV verwerkt 100% natuurlijke grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde katten -en hondenvoeding van Nederlandse bodem en maakt gebruik van het GROEN-garantie label.

Het GROEN-garantie label waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct.

Kattenvoeding

De kat is van nature een vleeseter, maar heeft aan vlees alleen niet voldoende. Van oorsprong was de wilde kat een jager en het gebit en spijsverteringsstelsel komt grotendeels overeen met die van de huidige kat. Het is dus vereist dat in de voeding van de kat vooral voldoende dierlijk eiwit zit, die essentiële aminozuren bevatten, en vet voor de nodige energie. Beide heeft een kat nodig voor huid, vacht en organen zodat zij levendig en gezond blijft.

TIP: U kunt ons gerust mailen via onze contact pagina of bellen (0512-541920) indien u een vraag heeft of als u informatie wilt ontvangen. Consumenten ervaringen omtrent BIOFOOD Diervoeding producten kunt u vinden onder 'resultaten'.

BIOFOOD kattenvoeding is opgebouwd uit zuiver dierlijke- en plantaardige grondstoffen en onderscheidt zich van andere voeders, vanwege de volgende specifieke kenmerken:

 • gebruik van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen;
 • 60-70% aan vlees, vis en rijst (excl kat 3mix)
 • met vlees/vis, taurine en kruiden als basisrecept.
 • geen schadelijke residuen uit grondstoffen;
 • tarwe- en/of graanvrij (excl kat 3mix)
 • plantaardige vitamines en mineralen (natuurkruidenmix en pre-mix);
 • milieu en diervriendelijk (zie Peta);
 • hoge acceptatie en verteerbaarheid;
 • ondersteunt huid, vacht, gebit en de natuurlijke afweer.
 • zorgt voor een vermindering van haarbalvorming.
 • beperkt geur en volume van de ontlasting
 • bevat geen kunstmatige toevoegingen.
 • Groen garantie label (zie website).

BIOFOOD kattenvoeding, zowel kat 3mix en het premium kattenvoeding assortiment, bestaat uit goed uitgebalanceerde grondstoffen van eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen en is wetenschappelijk geteste kattenvoeding. De gezonde eiwitten zijn afkomstig van dierlijke oorsprong zoals rund, kalkoen, kip en zalm. Hierbij wordt rekening gehouden en gebruik gemaakt van het duurzaam geproduceerd vlees. De houdbaarheid wordt verkregen door toevoeging van natuurlijke anti-oxidanten zoals o.a. a-tocopherol. Kortom, alle ingrediënten om uw kat in een perfecte conditie te houden: een gezonde en glanzende vacht, een sterk en gaaf gebit, stevige botten en heldere ogen.

 

Het nieuwe BIOFOOD natuurlijke premium kattenvoeding assortiment bestaat uit de volgende varianten:

 • KITTEN zorgt voor de nodige ondersteuning van groei en ontwikkeling van jonge katten.
 • ADULT is voor normale tot actieve katten, indoor en outdoor.
 • CONTROL is met name ontwikkeld voor indoor katten en katten met blaasgruis
  en/of overgewicht
 • SENSITIVE is geschikt voor gevoelige katten en is graanvrij
 • SENIOR is voor de wat oudere kat en ondersteunt de mobiliteit, veroudering en voor katten met nieraandoeningen en oxalaatproblemen.

Tip: BIOFOOD zalmolie is een bron van omega-vetzuren. Bij met name katten met een verhoogde pH waarde verlaagt Biofood zalmolie de pH van de urine door urineverzurende eigenschappen.

Basis bereiding

De meeste brokvoeding voor katten bevat bijv. kippenmeel of vleesmeel wat afkomstig is van een fabrikant die slachtbijproducten verwerkt, waar men gebruik maakt van verhitting met hoge temperaturen en chemische conserveermiddelen.

Het geselecteerde versvlees voor BIOFOOD wordt na controle gedroogd en tot vleesmeel vermalen. Hierdoor blijven de voedingstoffen beter behouden. Deze speciale verwerking is onderdeel van ons Groengarantie label.

Daarnaast wordt er bij onze geextrudeerde brokvoeding gebruik gemaakt van een lagere bereidingstemperatuur, vergeleken met andere geextrudeerde brokvoeding merken.

De gebruikte zalmolie wordt koudgeperst van duurzame en verse pacifische zalm, is rijk aan omega 3 vetzuren, bevat optimale EPA/DHA waarden, is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

De toegevoegde natuur- en echinacea kruiden ondersteunen de vitaliteit, vertering en het afweersysteem.

Kat 3-mix

Naast de premium kattenvoeding heeft BIOFOOD ook de bekende standaard kat 3mix kattenvoeding die bereid is met onder andere rundvlees, zalm en kip welke geschikt is voor vele volwassen katten.

BIOFOOD kat 3mix kattenvoeding bevat naast omega 3 en 6 vetzuren ook taurine, een essentieel aminozuur. Gebrek aan taurine kan blindheid veroorzaken. Taurine wordt door de kat niet in voldoende mate aangemaakt en bevindt zich uitsluitend in producten van dierlijke oorsprong.

Alle BIOFOOD kattenvoeding is, naast eerder genoemde specifieke kenmerken, van constante kwaliteit vanwege de interne en externe controles en bevat uitgebalanceerde grondstoffen als eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.

Eiwitten.

Eiwit is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het lichaam van de kat. Een kat heeft dierlijke eiwitten nodig voor een optimale groei en herstel van huid, vacht, spieren e.d. Eiwitten bevatten essentiële aminozuren die de kat zelf niet kan aanmaken.

Vetten.

Vetten zijn naast smaakmakers, essentieel voor een gezonde huid en vacht, belangrijk bij de transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Vetten leveren essentiële vetzuren die voor uw kat de voornaamste energiebron zijn.

Vitaminen en mineralen

Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid en bijdragen aan een goed energieniveau. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor groei, onderhoud en functioneren van het lichaam en voor het ondersteunen van de weerstand. De kat kan zowel geen mineralen als de meeste vitamines niet of onvoldoende zelf aanmaken en moet deze voornamelijk via voeding binnenkrijgen. In de voeding van BIOFOOD Diervoeding BV zijn alle vitaminen en mineralen ruimschoots en in de juiste verhouding aanwezig. Klik hier voor meer informatie over vitaminen en mineralen.

Als u overschakelt op BIOFOOD kattenbrokjes doe dit dan geleidelijk. Dat wil zeggen: begin met de helft BIOFOOD en de helft van het voer dat uw kat gewend was. Verhoog geleidelijk de hoeveelheid zodat u na enkele dagen geheel bent overgeschakeld op BIOFOOD. Met deze wijze van overschakelen kunt u problemen voorkomen.

Glycemische index

De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Is de glycemische index relevant voor diervoeding voor hond en kat? Het antwoord is 'mogelijk', maar we hebben meer informatie nodig voordat het op de beschikbare honden- en kattenvoeding kan worden toegepast. Een honden- of katten voeding kan een ingrediënt bevatten dat bij mensen wordt geindexeerd vanwege een hoge of lage glycemische index, maar dat vertelt het hele verhaal niet als het gaat om de glycemische index van de volledige voeding. Daarnaast worden sommige gezondheidsvoordelen van een voeding voor hond of kat met een lage glycemisch index afgeleid van voedingsonderzoeken bij mensen terwijl deze niet onderzocht zijn bij honden en katten. Sommige gezondheidsclaims (o.a. chronische ziekte preventie) aangaande voedingen voor hond en kat met een lage GI index zijn afkomstig van onderzoek bij mensen en zijn niet gecontroleerd bij honden en katten. Echter, is er meer onderzoek nodig voordat bepaalde conclusies of claims kunnen worden vastgesteld en/of hetzelfde geldt voor huisdieren.

 

Hondenvoeding

Bij elke hondenvoeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. BIOFOOD heeft voor iedere hond de juiste voeding, van geëxtrudeerd (krokant), geperst tot vleesvoeding.

Informatie

Bij elke hondenvoeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. BIOFOOD hondenvoeding, zowel droog- als vleesvoeding, is opgebouwd uit natuurlijke hoogwaardige, en zuivere dierlijke- en plantaardige grondstoffen.

Voor een goede gezondheid van uw hond en een optimale vertering zijn uitgebalanceerde grondstoffen in de voeding noodzakelijk. BIOFOOD honden-voeding, zowel geperst, geextrudeerd als vleesvoeding, bevat de optimale dagelijkse hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een goede gezondheid van uw hond. Bij elke BIOFOOD hondenvoeding variant, van puppy tot senior, is het eiwit- en vetgehalte aangepast aan de energiebehoefte van de hond.

BIOFOOD Diervoeding BV verwerkt 100% natuurlijke grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde hondenvoeding van Nederlandse bodem en maakt gebruik van het GROEN-garantie label. De natuurzuiverheid en kwaliteit wordt hierdoor gewaarborgd.

GROEN-garantie label
GROEN-garantie waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct. Klik hier voor meer informatie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.